Over Moonback

"4 mensen zoeken nu! Nog 1 kamer vrij!"

Andere boekingssites proberen je met dit soort uitspraken onder druk te zetten om te boeken. Vervelend, toch? Diezelfde boekingssites dwingen hotels om exorbitant hoge commissies te betalen, want het gaat hen immers om de maximale winst behalen. Wij vinden dat dit echt anders moet. En wij laten iedereen zien hoe.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van alles wat met Moonback te maken heeft. Zodra er hotels beschikbaar zijn in nieuwe steden, bent je de eerste die het weet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Het verschil

Boeken zonder stress
Niemand wordt graag opgejaagd om te boeken door uitspraken als “Veel geboekt. Er is nog maar 1 kamer vrij!”. Op de Moonback-website houden we het juist rustig. Jij beslist wanneer je klaar bent om een hotelkamer te boeken.

Echte zoekresultaten
Onze zoekresultaten zijn gebaseerd op de beste match voor jou, niet op welk hotel ons het meeste betaalt. De hotels die je ziet voldoen aan jouw wensen. Niets meer, niets minder.

Leer je bestemming kennen
Bezoek je een stad waar je nog niet eerder bent geweest? Dan is het niet altijd eenvoudig om de beste locatie voor je hotel te vinden. Om je te helpen, hebben we allerlei stadsinformatie aan de kaart toegevoegd.

Direct contact met het hotel
Met Moonback ken je het hotel en zij kennen jou. Dus, neem contact op! Bel ze, e-mail ze, ze staan te popelen om jouw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Geen verborgen kosten
Een van de voordelen van boeken bij een eerlijke boekingssite is dat we niets te verbergen hebben. Je kunt precies zien waar jouw geld naartoe gaat. Hint: een groter deel gaat daadwerkelijk naar het hotel, in vergelijking tot andere boekingssites.

Annuleren zonder gedoe
Soms veranderen plannen, dat heb je niet altijd in de hand. Als je moet annuleren, stellen we geen vragen. We annuleren gewoon de boeking, zonder gedoe.

Neem een kijkje

Hoe het begon

Onze reis begon in 2020 met een LinkedIn post die viral ging en door 2,5 miljoen mensen werd bekeken. Niet lang daarna startte onze crowdfundingcampagne waarbij 1.524 mensen gezamenlijk maar liefst 2 miljoen euro investeerden voor een nieuwe boekingssite, omdat ze in onze missie geloofden. Inmiddels zijn we volop aan het groeien dankzij een tweede crowdfunding in 2022 waarbij 2.066 mensen meer dan 2,3 miljoen euro investeerden.

Bedrijfsstructuur

We zijn trouw aan onze principes

We willen onze principes 100% geborgd hebben. Daarom zijn we wettelijk gestructureerd als een steward-owned bedrijf. Dit betekent dat investeerders mogen profiteren van onze winst, maar niet onze koers kunnen beïnvloeden. Alleen mensen die daadwerkelijk betrokken zijn bij het bedrijf hebben stemrecht. Dat stemrecht kan niet worden verkocht. Een onafhankelijke stichting heeft het vetorecht zodat beslissingen die tegen onze missie ingaan, geen doorgang vinden.

Lees ons manifest

Maak kennis met het team

Deze mensen werken elke dag aan Moonback. Kijk ze er eens goed op staan met z’n allen! 😄

Niels Meijssen Founder
Mart Evers Marketing
Sabine te Braake Marketing
Danny Mulders Marketing
Iris Poetiray Public relations
Marcel Roelants Operations
Rianne Klaren Operations & HR
Fernanda Duarte van Hoof Operations
Maarten Kappert Product management
Lylouh van den Putte Design
Job van Stiphout Development
Michael Noom Development
Lotte Hiel Office management
Rika Fleur Stagiaire

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van alles wat met Moonback te maken heeft. Zodra er hotels beschikbaar zijn in nieuwe steden, ben jij de eerste die het weet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Moonback in de media