Weekendje weg met Kerst. Hoor je de jingle bells al?

Kijk jij ook uit naar een weekendje weg rondom kerst? In een aantal steden waar we hotels aanbieden, kun je dit jaar volop van de kerstsfeer genieten. We verzamelden een aantal toffe tips met zoveel mogelijk kerst en winterwonderland voor je.

Kerst in Amsterdam


Museumplein

Vanaf 12 november stap je op het Museumplein in een winterse ansichtkaart. Net als elk jaar transformeert het plein ook nu in een winters dorp dankij Ice Amsterdam. Pak je kerstbingokaart erbij, want hier kun je een heleboel afvinken, inclusief een rondje over de ijsbaan.

Westergasterrein
Op 18 december vindt op het Westergasterrein de Funky Xmas Market plaats. Hier scoor je mooie, bijzondere, handgemaakte of lekkere cadeautjes voor de feestdagen. Ook geniet je er van fijne muziek en natuurlijk zijn er ook foodstands en foodtrucks te vinden.

Park Frankendael
Ook op 18 december is de Pure Markt en deze keer strijkt de markt neer in Park Frankendael. Hier vind je de de lekkerste verse en pure producten. Geniet ter plekke van iets lekkers of neem wat meer voor thuis of de kerstborrel.

Noord
Als laatste Amsterdamse tip willen we je de KerstBraderIJ in Noord niet onthouden. Een feestelijke kerstmarkt op 16 december georganiseerd voor en door buurtbewoners, maar ook voor jou uiteraard. De locatie is de Johan van Hasseltweg 21.

Bekijk hotels in Amsterdam

Kerst in Antwerpen

Pak je agenda er maar bij, want vanaf vrijdag 9 december ademt Antwerpen een heerlijke kerst- en wintersfeer. De hele maand lang, tot 8 januari, is de stad prachtig aangekleed. Je kunt je uitleven op de schaatsbaan, de leukste kerstcadeaus shoppen op de kerstmarkt of een rondje maken in het reuzenrad met zicht op de sfeervol verlichte stad. Drink daarna gezellig iets in één van de knusse winterbars en geniet van de vele verrassende acts en activiteiten in de Antwerpse binnenstad.

Bekijk hotels in Antwerpen
Winter Station, Spoorwegmuseum Utrecht. Foto: Joris Lousberg & Leen van Put

Kerst in Utrecht

Spoorwegmuseum
Het Spoorwegmuseum organiseert van 24 december t/m 8 januari Winter Station. Tijdens deze periode is het hele museum in winterse sferen gehuld dankzij ontelbare lampjes, kerstdecoraties, sfeervolle muziek en een antieke carrousel. En extra leuk: je kunt dan schaatsen tussen de treinen en natuurlijk is er ook koek en zopie.

Museum Catharijneconvent
Er wordt gezegd dat je bij Museum Catharijneconvent de mooiste kerststal van Nederland vindt. Of dat ook zo is, kun je er zelf gratis gaan ontdekken tussen 18 december en 8 januari. Alvast een tipje van de sluier: het belooft een betoverend spektakel te zijn met 18-eeuwse stal met honderden figuren in een Utrechts decor.

Molen de Ster
Het erf van Molen de Ster wordt op 11 december omgetoverd tot een winter wonderland. Er staan binnen en buiten meer dan 50 kraampjes met lokale producten. En wat denk je van een kom huisgemaakte snert of een warme chocolademelk met slagroom? Dat maakt dit uitje wel echt compleet. In de molen worden gratis rondleidingen gegeven

Domplein
De Utrechtse Muziekschool oftewel DUMS verwelkomt je op 17 en 18 december voor het WinterWeekend aan het Domplein. Er zijn optredens van cursisten en gastgezelschappen, maar je kunt zelf ook van je laten horen: op de sprookjesachtige binnenplaats is namelijk een X-Mas Sing-along onder leiding van Manon Ros. Ook kun je genieten van warme chocolademelk, glühwein en winterse lekkernijen in het café.

Bekijk hotels in Utrecht

Kerst in Delft

Op dinsdagavond 13 december is het Lichtjesavond. De kerstboom staat aan, er is een speciale wintermarkt in de stad voor de leukste kerstinkopen en op veel plekken in de stad zijn er optredens. Daarmee zijn we er nog niet: in de weken voor Kerst kun je alvast in winterse sferen komen en ook in de weken daarna blijft het knus in Delft. En op woensdag 14 december vindt de kerstmarkt Lichtpuntjes Vrijenban Wippolder plaats bij het Hampshire Hotel. Er is zal veel te doen zijn voor kinderen en bij de kraampjes kun je terecht voor allerlei soorten producten.

Bekijk hotels in Delft

Kerst in Rotterdam

Van de zomer kon je in Rotterdam het dak al op tijdens de Dakendagen en nu kan dat ook, maar dan in winterse sferen. Van 16 december t/m 13 januari kun je namelijk schaatsen op het dak van de Bijenkorf. Een winter wonderland op grote hoogte met een geweldig uitzicht, midden in de stad. Dat wil je niet missen als je in Rotterdam verblijft, toch?

 

Bekijk hotels in Rotterdam

Weekendje weg kerst

Heb je na het lezen van al deze tips ook zo’n zin in een weekendje weg met kerst? Ontdek op onze site alle hotels in de steden waar we te vinden vinden zijn.

Related articles

Een weekendje naar Delft

by Sabine

Ervaring bij Hotel Pilar

by Sabine