Hotels met geschiedenis

Op zoek naar hotels met geschiedenis? We zijn trots op ons hotelaanbod en we hebben op Moonback veel mooie hotels staan, waarvan een aantal met een flink lange geschiedenis. Wij worden er enthousiast van als een hotel een bijzonder verhaal heeft, dus we delen er graag een paar. De gemene deler van deze hotels? Ze hadden vroeger een totaal andere functie.

Rotterdam

Als het gaat om hotels met een geschiedenis, kan ik in onze thuisstad niet om het ss Rotterdam en Hotel New York heen. Nu prijkt Hotel New York tussen alle wolkenkrabbers op de Kop van Zuid, maar in 1901 werd het gebouw opgeleverd als kantoor van de Holland-Amerika Lijn.

En dat is meteen een mooi bruggetje naar het ss Rotterdam. Vandaag de dag ligt het voormalig vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn aangemeerd in Rotterdam, maar het schip heeft natuurlijk vele wereldzeeën bevaren. Hier slapen is een prachtige ervaring.

Bekijk prijzen en beschikbaarheid

Delft

Over geschiedenis gesproken; voor Hotel Arsenaal in Delft gaan we zelfs helemaal terug naar begin 1600. Zoals de naam al doet vermoeden diende het gebouw toen als opslag voor kanonnen en ander wapentuig. Gelukkig draait het daar nu om comfort en een goede nachtrust en zijn de wapens verdwenen.

Bekijk prijzen en beschikbaarheid
Pension Homeland Amsterdam

Amsterdam

Natuurlijk kun je in Amsterdam heerlijk overnachten in een van de historische grachtenpanden. Maar wat dacht je van het Marineterrein? Op deze locatie vind je Pension Homeland, de voormalige officierslegering van het Marine Etablissement Amsterdam. Leuk detail: het interieur van het hotel neemt je mee naar de jaren 60 toen het pand werd gebouwd.

Bekijk prijzen en beschikbaarheid

Utrecht

In het Eye Hotel in Utrecht hebben de eigenaren ook goed de geschiedenis van het pand onder de loep genomen. In de 19e eeuw was hier namelijk het Ooglijdersgasthuis gevestigd. In dit moderne hotel vind je tal van knipoogjes naar dit bijzondere verleden.

Bekijk prijzen en beschikbaarheid
Eye Hotel Utrecht

Antwerpen

Het statige pand van Hotel FRANQ was ooit een bank. Voor een van de mooie herinneringen aan die tijd, raden we je aan om ook een kijkje te nemen in de kelder van het hotel. Daar vind je namelijk naast een aantal hotelfaciliteiten ook de voormalige bankkluis die nu dienst doet als wijnkelder.

Bekijk prijzen en beschikbaarheid

Related articles

Wordt Moonback het Patagonia van de reiswereld?

by Mart

5 tips om je zomer(vakantie) nóg leuker te maken

by Sabine