Ervaring bij Hotel Pilar

Ervaar het echte Antwerpen bij Hotel Pilar. Dit hotel ligt in het hart van de wijk ‘t Zuid, waar je je heerlijk kunt onderdompelen in al het goede dat de stad te bieden heeft. Het hotel staat pal aan de Lodewijk de Waelplaats en dat brengt heel wat moois met zich mee. We nemen je mee voor een nachtje Hotel Pilar.

Hotel met hart voor kunst

Bij Hotel Pilar houden ze van kunst en dat is goed te zien, zeker al bij binnenkomst. Heel het hotel hangt vol met schilderijen, illustraties en foto’s, op de kamers en in het restaurant tot aan het trappenhuis: overal wat moois. Veel werken zijn te koop, dus wie weet neem je een stukje Pilar mee naar huis. Behoefte aan nóg meer kunst? Heb je een kamer aan de voorkant van het hotel, dan heb je ook nog eens uitzicht op het tegenovergelegen Koninklijk Museum voor Schone Kunsten. Dit museum is recent heropent na bijna 11 jaar verbouwen. Het is zeker een bezoek waard!

Kamers met een eigen stijl

Alle verschillende typen kamers van Hotel Pilar zijn een lust voor oog. Of je nu gaat voor de classic room of de terrace suite of een van de andere kamers, elke kamer heeft verrassende elementen. Wat denk je van een houten bad, bijzondere wandbekleding of een prachtig vensterbankzitje? En zie je wat moois in je kamer waarvan je denkt, ‘dat wil ik thuis ook wel’, check dan beneden in het hotel de winkel. Daar worden producten verkocht die je ook terugziet in het hotel.

Gold kamer bij Hotel Pilar, foto: Max Kneefel

Foodbar om van te smullen

Van woensdag tot en met zondag kun je de hele dag terecht bij de foodbar van Hotel Pilar. Deze vind je op de begane grond. Het team staat voor je klaar om je een lekker ontbijt te serveren. Ga je voor een hartig of zoet ontbijt? Een goede koffie mag natuurlijk niet ontbreken. Ook lunch, bar bites, cocktails en diner behoren later op de dag tot de opties. Vergeet dan niet de superdunne frietjes te bestellen, die zijn verslavend lekker. Bij mooi weer geniet je op het terras van de reuring van de stad. De kenmerkende oranje stoelen staan voor je klaar.

Doen in de buurt van Hotel Pilar

Aan de Leopold de Waelplaats en zijstraten daarvan vind je nog meer fijne restaurants en gezellige cafés. Daarnaast is er op loopafstand genoeg te zien en te doen. Ze zijn in Antwerpen heel goed in afkortingen voor musea, dus je kunt terecht bij het Momu voor mode, het Fomu voor fotografie en het KMSKA voor kunst. Vintage meubels en bijzondere snuisterijen shop je op de Kloosterstraat en ben je op vrijdagochtend in Antwerpen, breng dan zeker een bezoek aan de veiling op de Vrijdagmarkt. Wie weet tik je nog iets moois op de kop.

Hotel Pilar

Wil je in Antwerpen verblijven en graag van de gebaande paden af, je een local voelen, dan zit je goed in ‘t Zuid. Boek Hotel Pilar als fijne uitvalsbasis voor een geweldige stedentrip naar Antwerpen.

Bekijk prijzen en beschikbaarheid

Related articles

Weekendje weg met Kerst. Hoor je de jingle bells al?

by Sabine

Hotel in Antwerpen centrum met parkeerplaats

by Mart