Goed is meestal goed genoeg. Toch?

Elke twee weken versturen we een nieuwsbrief en daarna komt deze hier op onze blog te staan. Wil je de nieuwsbrief rechtstreeks in je mailbox? Meld je dan hier aan.

In deze Moonback-update vertellen we je wat meer over de afwegingen die we maken. Als we nieuwe wegen bewandelen met Moonback, gaat daar meestal een gedegen onderzoek aan vooraf en afhankelijk van de uitkomsten van het onderzoek gaan we er dan mee verder of niet. Of zoals onze collega Marcel ook wel zegt: “Als het een doodlopende weg blijkt te zijn, gaan we terug en nemen we de volgende afslag”. Het doen van dit soort exercities brengt ook de vraag met zich mee wanneer het resultaat goed genoeg is om iets verder te ontwikkelen. Over iets goed genoeg vinden schreef Moonback-oprichter Niels Meijssen een blog voor De Ondernemer, met als uitgangspunt de uitspraak “Perfect is the enemy of good”. Oftewel, wanneer is goed, goed genoeg? En hoe hebben tijd en geld invloed op het resultaat?

Balans in kwaliteit, tijd en geld
We delen graag een passage die meer inzicht geeft in een aantal afwegingen die we hebben gemaakt voor onze site. Soms doen de keuzes ook een beetje pijn bij het team want ‘ze zijn niet perfect’, maar op deze manier te werk gaan zorgt ook voor balans in kwaliteit, tijd en geld: “Bij Moonback vullen hoteliers zelf teksten en foto’s in op hun hotelpagina. Het liefst zouden we al deze teksten door een professionele tekstschrijver laten maken, naar ieder hotel een fotograaf sturen en alles in 10 talen vertalen. Maar dat duurt simpelweg te lang. Dan zou er nu nog steeds geen hotel live staan. Laat staan als we straks honderden hotels tegelijk willen aansluiten. Daarom zijn alle teksten nu in het Engels en helpen we de hotels zo veel mogelijk om goede kwaliteit teksten en foto’s aan te leveren. Perfect? Nee, er glippen genoeg schoonheidsfoutjes door. Goed genoeg? Zeker weten. Stuur je me even een mailtje als je een spelfout vindt?” Hier vind je het hele verhaal.

Even uitzoomen
Onze focus ligt op hotels in steden, maar geregeld haken er ook hotels aan van buiten deze steden en dat maakt ons aanbod er alleen maar leuker op. Omdat onze site opent op de kaart van het stadscentrum van de door jou aangeklikte stad, zijn de wat verder gelegen hotels niet zichtbaar. Daar hebben we wat aan gedaan: vanaf nu krijg je een button te zien met de tekst dat je kunt uitzoomen om zo nog een aantal hotels op de kaart te zien. Klik je op de button, dan zoom je direct uit en worden alle hotels getoond. Een fijne verbetering.

Related articles

Hotels met geschiedenis

by Sabine

Wordt Moonback het Patagonia van de reiswereld?

by Mart