Een weekendje naar Delft

Een weekendje weg in Delft. Een compacte, gezellige stad met eeuwenoude grachtjes, kerken en musea. Er is veel te beleven in deze historische stad. Eigenlijk zo veel, dat één dag Delft te kort is om te stad te ontdekken. Ben je van plan om een weekendje weg te gaan naar Delft en wil je het meeste halen uit je bezoek? Bekijk dan onze map om te zien wat de leukste plekken zijn om te bezoeken.

Dwalen door de stad

Ontdek de slenterstraatjes en gezellige pleinen. Bewonder de Nieuwe Kerk terwijl je door het stadscentrum loopt. Mocht je graag foto’s willen maken dan heeft het centrum van Delft veel leuke sfeervolle plek om vast te leggen. Naast bezienswaardigheden, is Delfts Blauw natuurlijk ook iets wat niet gemist mag worden. Midden in de stad kun je deze twee werelden combineren door een plaatje te maken bij een Delfts Blauwe muur. Of maak een korte stop op een brug, want zeg nou zelf, dat is toch ook fotowaardig?

Hotels in de stad

Hotel Johannes Vermeer is dichtbij het stadscentrum te vinden.

Hotel Grand Canal, een klein boutique hotel op de grachten van Delft.

Hotel De Plantaan Delft Centrum, behoort tot de top 3 van milieuvriendelijke hotels.

Hotel Arsenaal Delft.

Boek jouw hotel

Musea in Delft

Museum Prinsenhof Delft laat je de Nederlandse geschiedenis beleven. Experimenteren en innoveren was vroeger al belangrijk in Delft. Eén van de belangrijkste gebeurtenissen in de Nederlandse geschiedenis vond in Museum Prinsenhof Delft plaats; de moord op Willem van Oranje. Hij werd door Balthasar Gerards op weg naar zijn kamer vermoord. In het museum kun je nog steeds de kogelgaten in de muur zien.

Het Vermeer Centrum Delft is de enige plek ter wereld waar je het volledige oeuvre van Vermeer op ware grootte (reproducties) kunt bewonderen. Hier ontdek je alles over Vermeer’s leven, gezin, werk én de stad die hem zo inspireerde. De Delftse meester is vooral beroemd geworden door zijn verbluffende weergave van het zonlicht. Stap in het lichtatelier en kruip even in de huid van de schilder uit de Gouden Eeuw en probeer zijn geheim te ontdekken.

Evenementen

Delft is een plek waar live muzikanten een plekje hebben veroverd. In de zomerweekenden kun je altijd ergens wel genieten van live muziek. Maar ook in de winter is het een gezellige plek om te vertoeven. Elk seizoen heeft zo z’n charmes, en Delft ook. Mocht je zin hebben gekregen in een weekendje weg in Delft bekijk dan de map en boek jouw hotel.

Related articles

Weekendje weg met Kerst. Hoor je de jingle bells al?

by Sabine

5 tips om je zomer(vakantie) nóg leuker te maken

by Sabine