Aanraders om te bezoeken in Rotterdam

Een citytrip Rotterdam, wat kun je dan zoal doen? Nou, we kunnen wel stellen: genoeg! Samen met Rotterdam Partners namen we onlangs een groep journalisten mee op pad door de stad. Die hebben we natuurlijk het tofste wat de stad te bieden heeft laten zien en dat is nogal wat. We hebben een overzicht voor je gemaakt van bijzondere locaties waar je heerlijk kunt eten en drinken en/of cultuur snuiven.

Cocktails en dim sum bij OX

Als je niet weet dat het er zit, zou je never nooit zomaar bij OX binnenwandelen. Maar dat is dan ook een bewuste keuze van OX, ze gaan namelijk voor een lekkere speakeasy dit-is-een-geheime-bar-vibe. Eenmaal binnen kom je terecht in een sfeervolle ruimte waar je chef Alexander Wong en zijn team de heerlijke gerechten geïnspireerd op de Chinees-Maleisische keuken kunt zien bereiden. Maar wellicht word je wel afgeleid door de bar waar Jacopo Di Domenico cocktails schudt en schenkt. De cocktails zijn vernoemd naar de tekens van de Chinese dierenriem en hebben elk hun eigen karakter.
ox-rotterdam.nl

Cocktails & dim sum bij OX

Diner bij DoDo

Aan creativiteit geen gebrek bij DoDo in hartje Rotterdam. Het restaurant is groot, maar door de zeven verschillende ruimtes met bijpassende sferen, merk je daar niks van. De ruimtes zijn sfeervol en zelfs knus. Op de menukaart van Dodo vind je veel verschillende gerechten die je zelf naar hartenlust kunt combineren. Het idee is namelijk dat je met elkaar de gerechten deelt. Vegetarisch, vlees en vis, het is er allemaal, dus maakt het delen ook prettig. Van tempura van groenten tot pasta met truffel tot heerlijke vis- en vleesspiesjes. Het water loopt alweer in de mond.
dodocafe.nl

Diner bij Rooftop Fontein

En dan tippen we je nog graag dit restaurant met een fijn uitzicht. Bij Rooftop Fontein kijk je op het dakterras op de tiende verdieping uit over de skyline van Rotterdam. Binnen geniet je van een vijfgangendiner. Ze serveren een vast menu en alle gasten gaan op hetzelfde moment aan tafel. Wel zo overzichtelijk.
fonteinrotterdam.nl

Heilige Boontjes

Men neme een oud politiebureau, een voormalig boef en een agent. De drie ingrediënten voor re-integratie op een veel betere, duurzamere en vooral leukere manier, oftewel Heilige Boontjes. Bij deze koffiezaak en -branderij werken jonge Rotterdammers met een randje die door hun werk hun leven weer op de rails krijgen. Daardoor smaakt je koffie extra lekker. Je kunt er overigens ook terecht voor een lekker ontbijt of lunch.
heiligeboontjes.com

Het dakterras van Heilige Boontjes

Boijmans van Beuningen Depot & restaurant Renilde

Rotterdam is sinds een tijdje weer een architectonisch hoogstandje rijker en wel in de vorm van het depot van het Museum Boijmans van Beuningen. Met het depot is wat bijzonders aan de hand: het is toegankelijk voor bezoekers. Als bezoeker is het wel handig om je verwachtingen op een rijtje te hebben: je gaat dus niet naar een museum. Het hele depot is erop ingericht dat de collectie van 151.000 werken goed wordt bewaard. Alles is op materiaal gesorteerd. Foto’s hebben andere omstandigheden nodig dan hout, bijvoorbeeld.

Neem ook een kijkje bij de restauratiestraat waar experts zorgvuldig kunstwerken onder handen nemen. Op de zesde verdieping vind je restaurant Renilde en de daktuin. Beiden zijn een aanrader om te bezoeken. Je kunt bij Renilde terecht voor koffie, lunch en diner. De keuken wordt geleid door chef Jim de Jong en hij en zijn team staan garant voor prachtige gerechten.
boijmans.nl/depot en boijmans.nl/depot/restaurant

Depot Boijmans van Beuningen en restaurant Renilde

Het Nieuwe Instituut

Tegenover het Depot vind je Het Nieuwe Instituut. Dit is het nationale instituut voor architectuur, design en digitale cultuur. Het Nieuwe Instituut heeft verschillende tentoonstellingsruimtes, een museumwinkel, een museumcafé met een heel fijn terras, een auditorium, educatieve ruimtes en een tuin. De architectuurcollectie die het instituut beheert is te raadplegen in het vrij toegankelijke Research Centre.
hetnieuweinstituut.nl

Het Nieuwe Instituut

Verblijven in Hotel Supernova

Blijf je meerdere dagen in Rotterdam, dan is een fijn hotel wel zo prettig. De journalisten verbleven bij Hotel Supernova. Dit ligt op loopafstand van het museumpark en de gezellige Nieuwe Binnenweg. Uiteraard vind je op Moonback nog veel meer toffe Rotterdamse hotels. Bekijk ze hier op de kaart.

Bekijk prijzen en beschikbaarheid

Related articles

Hotel in Rotterdam met parkeerplaats

by Mart

Hotel met zwembad in Rotterdam

by Mart