Tips voor 24 uur in Amsterdam

Stel, je bent 24 uur in Amsterdam. Je slaapt in een fijn hotel, bent in goed gezelschap én alle bekende plekjes van de stad ken je al. Het Rijksmuseum, de Negen Straatjes en de Jordaan hebben geen geheimen meer voor je. Wat ga je dan doen in de hoofdstad? Ben je dan nog te verrassen? Wij denken van wel. We promoten graag de steden waar Moonback actief is. Dus onlangs verkenden we Amsterdam met een groep bloggers en journalisten en we delen graag een paar hoogtepunten met je.

Hotel Jakarta, foto: Max Kneefel

Hotel Jakarta

We verbleven in Hotel Jakarta, gelegen op de plek waar vroeger de lijndienst vertrok naar Jakarta. Nu vind je er dus een supermoderne groene oase in het centrum van Amsterdam. En daar is geen woord aan gelogen: je waant je namelijk in een jungle met alle prachtige planten en bomen in het atrium en daarnaast is het hotel is met veel aandacht voor duurzaamheid gebouwd. Op de begane grond kun je in Café Jakarta terecht voor een lekkere lunch of een diner. Of drink een drankje op het zonnige terras. Wij raden trouwens de Jakarta ijsthee van harte aan. Zo lekker! Op de achtste verdieping vind je ook nog Skybar Malabar. Ook zeker een bezoek waard! En dan hebben we het nog niet eens over de heerlijke kamers gehad. Alle kamers zijn minimaal 30 vierkante meter en van alle gemakken voorzien.

Bekijk Hotel Jakarta
A'dam Lookout, foto: Max Kneefel

A’dam Lookout, Swing & VR Experience

Met de gratis pont achter het centraal station vaar je in korte tijd naar Amsterdam-Noord. Daar vind je de A’DAM Toren, het voormalige Shell-kantoor waar je nu o.a. verschillende attracties en restaurants vindt. Bovenop de toren is een geweldig uitkijkpunt over de stad, inclusief de hoogste schommel van Europa, die dus over de rand van het dak gaat. Aaaargh. Het is 100 meter hoog, dus heb je geen hoogtevrees, dan is dit echt iets voor jou. Blijf je liever met beide benen op de grond, ga kun je met een VR experience Amsterdam beleven zoals je dat nog nooit gedaan hebt. We verklappen er niet te veel over, maar we kunnen we zeggen dat de mensen die in de schommel zijn geweest, van deze experience een beetje de bibbers kregen.

Bekijk A'dam Lookout
Wondr Experience, foto: Max Kneefel

Wondr Experience & Roller Dreams

Een locatie waar we van durven te wedden dat je er niet elke dag komt. Hier kun je je fantasie de vrije loop laten en je weer kind voelen. In een notendop: Wondr bestaat uit 15 thema-ruimtes waar je je uit kunt leven, met je camera in de aanslag uiteraard. Ga los met confetti, duik in een zwembad vol spekjes, paradeer rond in glitterjassen, zing een liedje in de karaokekamers, plons in het ballenbad, noem maar op. Zet je scrupules opzij en dompel je onder in deze lading fun. Wij hadden in ieder geval pijn aan de wangen van het lachen na afloop.

Als je zin hebt, kun je er ook nog een rondje rolschaatsen in het naastgelegen discoparadijs aan vastplakken. Ook hier weer neon, glitter en lekkere muziek. Wie weet verras je je rolschaatsgenoten nog wel met je moves.

Bekijk Wondr Experience

Duke of Tokyo

We sloten onze dag af met zang en dans. Of wat daar voor door moest gaan. We gingen namelijk naar de karaokebar,  maar niet zomaar één. De Duke of Tokyo is een karaokebar in Japanse stijl. Er zijn acht privé karaokeruimtes van verschillende grootte die je kunt huren. Daarnaast is er een grote bar waar je voor en na het zingen een drankje kunt komen drinken, maar er worden ook drankjes in de karaokeruimte zelf geserveerd. We raden je wel aan om van tevoren een ruimte te reserveren, want het is een nogal populaire activiteit. Het was enorm leuk om te doen, maar we hangen ons werk voor Moonback nog niet aan de wilgen voor een zangcarrière.

Bekijk Duke of Tokyo
STRAAT museum, foto: Max Kneefel

STRAAT

De volgende ochtend werden we verwacht op de NDSM-werf. Daar vind je STRAAT, het museum voor graffiti en street art. Het klinkt misschien een beetje gek, graffiti die binnen wordt tentoongesteld, maar het team van STRAAT heeft een aantal weloverwogen keuzes gemaakt. Zo worden de enorme werken speciaal voor het museum gemaakt door de kunstenaars en meestal doen ze dat ook nog op locatie. Het kan dus zomaar zijn dat je een werk ziet ontstaan terwijl jij in het museum bent. Waar je op straat nog weleens de context bij een werk mist, krijg je hier bij elk werk uitleg. De gekozen locatie werkt ook een handje mee aan hoe indrukwekkend dit museum is. Het is namelijk een vroegere scheepsloods van formaat en het is inmiddels een monument. Team STRAAT heeft met veel zorg en aandacht voor het gebouw unieke tentoonstelling neergezet.

Bekijk STRAAT

Related articles

Weekendje weg met Kerst. Hoor je de jingle bells al?

by Sabine

Hotel in Amsterdam met eigen parkeerplaats

by Mart